Legături / Links

 

Am să încep cu locurile de pe net pe unde mi-am mai făcut de cap. Apoi am să pun, probabil, lucruri care îmi plac şi pe care în consecinţă le recomand. Dar - plăcerile la urmă...

Blogul de bârfă

Un blog început din revolta că site-ul instituţional devenise... instituţional, deci nu mai încăpeau acolo decât lucruri oficiale, în limbaj de placaj de trandafir (trandafurer, se spunea la începutul anilor 90, foarte potrivit). Nu ştiam ce vine..., spre norocul meu (dacă am şti ce ne aşteaptă am sta ca nişte răţuşte pe lac şi am aştepta alica izbăvitoare). Se numeşte, de aceea, MNIRsamizat. L-am cam lăsat în părăsire, pe 2012, că mi s-a acrit de bârfe. Există un moment când critica nu mai serveşte la nimic. Este acel moment.

Blogul de călătorie

Nu am citit multă literatură de voiaj, aşa că nu credeam să ajung vreodată 'acolo'. Meseria m-a purtat însă în multe locuri, unele deosebite dar în general necunoscute sau nepromovate. Am vrut să împărtăşesc din cele văzute, cu obiectivul îndreptat spre monumentele istorice. În Vest turismul cultural este în floare (când toate celelalte mor). La noi, desigur, nu este cazul. M-am gândit însă că o astfel de iniţiativă va reînvia în stomacul nostru (pe unde trece iubirea) pohta care vine mâncând, iar atât de uzata expresie 'România pitorească' va primi din nou substanţă. Aşa s-a născut 'UNDE FUGIM DE-ACAS'. Nu am reuşit să ţin 'jurnalul' cât aş fi vrut. Nici nu îndrăznesc să cred că voi putea vreodată fructifica gica-tonele de fotografii din hai-hui. Dar, în măsura în care voi găsi răgazul (este o noţiune psihică, nu...), voi încerca să continui să fac portretul Mamei. Ştiţi ce se zice despre mame... Pot fi urâte, urâcioase sau neinstruite - noi tot acolo ajungem şi tot numele ei îl şoptim atunci când este foarte greu, sau este... gata.

Contul de pozar

Pozar (aproape) necuvântător, cu cont pe Picasa. Spre deosebire probabil de mulţi alţii, nu am încercat 'fotografie artistică', fiind mai degrabă, cred eu, 'fotografie reportaj'. Sunt amintirile mele, grămadă, care spun, sigur, mai mult decât un milion de cuvinte. Lucrurile la care un om se uită sunt asemenea muzicii pe care un om o ascultă. Poate că ar trebui să-mi fac şi o listă audio? Desigur, cred că ar fi interesant. Dar nu am acel timp, nici măcar ca speranţă.